Få et godt tilbud på it-infrastruktur

Det er vigtigt at have et godt sted at opbevare sin tekniske infrastruktur og dette er der flere forskellige teknikker til. Man kan vælge mellem tre af de mest brugte metoder, og hvis man får en specialist til at sætte det op, så kan man være sikker på, at det fungerer. Det er vigtigt at vide lidt om de forskellige løsninger, før man giver sig i kast med noget, så derfor er der her en oversigt over de tre mest gængse dataopbevaringsmetoder for firmaer.

Public cloud og cloud hos et dansk firma

Når man snakker dataopbevaring, så er man simpelthen nødt til at nævne cloud. Cloud, eller skyen, er en metode, hvor man får opbevaret sin data hos et eksternt datacenter, så man kan tilgå det via internettet. Det betyder dog ikke, at der ikke er forskel på de forskellige løsninger. Public cloud er når man for eksempel vælger at have sin data hos Microsofts cloudsystem Azure. Her kommer ens data udenlands og ind i store datacentraler. Hvis man er mere til det hjemlige, så udbyder flere firmaer faktisk cloud i Danmark, hvor ens data bliver i Danmark og man kan få hjælp og kundeservice af danske medarbejdere. Hvis man helt selv vil bestemme, er der også en tredje mulighed.

Dit eget datacenter

Selvom clouden er den helt store nye ting indenfor dataopbevaring, så har de fleste altså stadigvæk deres infrastruktur i eget datacenter, da det sikrer total kontrol og at ens data forbliver hos firmaet. Uanset hvad man vælger, så kan det være svært at få det hele til at hænge sammen, hvis man ikke er specialist. Derfor kan det i langt de fleste af tilfældene betale sig at få et andet firma til at hjælpe en med at sætte både cloud og datacenter i stilling, så det spiller.