Det skal du opleve i det københavnske natteliv

Selvom Danmark ikke er et kæmpestort land, er det langt fra alle, der jævnligt er i København. Mange danskerne fra den vestlige side af Storebælt kender til følelsen af at have bruge for en tur i hovedstadens fordrukne brostenskvarterer. Derfor er det også nødvendigt at vide, hvad der rører sig for tiden i København, og hvad du helt sikkert ikke bør gå glip af, hvis du vil have minderne med hjem over broen igen. Det er især de unge, der engang imellem planlægger en tur østpå, for at mærke det pulserende natteliv, der lægger sig som et angrende slør fra torsdag-lørdag i det indre København.

Vi giver derfor et lille indblik i de steder, du bør besøge i København på hhv. den store bytur og dagen derpå.

Gå ikke glip af The Irish Pub

Når du træder ind på den traditionsrige irske pub ved storkespringvandet i hjertet af København K, er det som at træde ind i det gamle Belfast. Her flyder det britiske øl i takt med sjofle vittigheder, og jargonen i baren får dig aldrig til at tvivle på, at du drikker øl med de tunge drenge i aften. Hvis du er rigtig heldig, kan du opleve live artister fra Storbritannien, der enten bor i Danmark, eller turnerer rundt i verden med deres musik. Det er til stor inspiration at opleve de irske folkesangere synge op til fællessang, og mærke den irske stolthed bane vejen for den næste kulsorte Guinness. Det kan også ske, at øller flyder over og skaber kaos over kærlighed. Det sker dog sjældent at man oplever en ægte irsk nævekamp, men skulle det ske, bør man bare passe sig selv. Så er man på den sikre side.

Mærk Gothersgade på de sene timer

Er man stadig ung nok til råbe, selv når musikken ikke spiller, er Gothersgade det perfekte sted. Gaden, hvor hukommelsen er noget man glemmer at huske, og affald er noget man smider på jorden, eller tager med hjem. Gothersgade byder på et utal af barer og værtshuse, der alle har det tilfælles, at de er proppet med afdankede, fadølsfulde konfirmander, der leder efter det dankort, de mistede i sidste uge. Her er der gang i den fra torsdag-lørdag, da mange studerende skipper skolen eller studiet, for at give den én over nakken torsdag aften, og dermed forlænge weekenden.

Lej en Segway og se Københavns flotte bygninger

Når nattens fordrukne synder har lagt sig, er det på tide at komme ud i byen og opleve lyset fange de flotte tårne, kirker og gamle bygninger som Kongens København også tilbyder. Der er mange måder at se hovedstaden på, men en af de mere nutidige transportforme er den altid sjove segway. Her kan man køre rundt i små grupper og opleve byen. Man kan sågar tage forbi Casino Copenhagen og spille lidt pengespil på spillemaskiner, hvis det er det, man vil. Med en segway kommer du vidt omkring, imens du får en masse frisk luft. Og ja, måske du endda senere er klar til endnu en aften med fadøl og løgnehistorier til den lyse morgen.

Rigtig god fornøjelse i København!