Sov godt i sommervarmen

Sommeren er startet tidligt i år, og de seneste par uger har budt på varme temperaturer. Selvom vi nyder, at solen står højt på himlen, kan varmen til tider godt blive for meget. De fleste af os kan have svært ved at falde i søvn om aftenen og vågner tidligt, fordi solen står ind ad vinduerne allerede fra klokken fem. Heldigvis er der mulighed for at forbedre de varme og til tider uudholdelige søvnforhold. Det kan du læse mere om herunder.

Mørklægningsgardiner

Et rigtigt godt sted at starte er med gardinerne. Det er nemlig vigtigt, at de holder solen og varmen ude for at sikre et godt indeklima. Det kan klart anbefales at investere i rullegardiner med mørklæggende effekt til både sove- og børneværelser. De er oplagte i børneværelset, da børnene ofte lægges i seng før solen går ned, og derfor har lidt lettere ved at sove, når det ikke er lyst. De foretrækker som de fleste andre at sove i et mørkt rum.
Derudover har de fleste mørklægningsgardiner en isolerende effekt, der gør at størstedelen af varmen holdes ude, og du slipper for at vågne badet i sved klokken halv syv en lørdag morgen – og hvis du er heldig, sover børnene måske også en smule længere.
Hvis der er meget varmt i hjemmet i løbet af dagen, kan du lade gardinerne være rullet ned, så solen ikke står direkte på.

Brug en sommerdyne

Mange har svært ved at sove, hvis de ikke ligger under en blød og omfavnende dyne. Desværre er det ofte alt for varmt, og man ender med at blive nødt til at ligge uden. Derfor er det en fordel at skifte dynen ud med en sommerdyne. Sommerdyner er tyndere og giver din krop bedre mulighed for at ånde.
Du kan også investere i en temperaturregulerende pude, der sørger for, at du sveder i hovedbunden og nakken.

God luft

Sørg for at lufte godt ud inden sengetid. Lav noget gennemtræk, så der kommer frisk luft ind i rummet. Du kan eventuelt lade et vindue stå på klem hele natten. Vær dog forsigtig med at åbne et lige ved siden af sengen. Selvom luften er varm, kan du stadig få træk og risikere at blive syg.
Hvis udluftning og vinduer på klem ikke hjælper, kan du investere i en ventilator til soveværelset. Vær dog igen opmærksom på ikke at udsætte dig selv for træk.