Sandkasser – masser af sjov og leg for barnet

Vi er blevet mere opmærksomme på at skabe gode udendørs rammer for vores børn – rammer, der sikrer, timevis af sjov og leg samt fysiske aktiviteter udenfor. For i dag findes alt for mange lette løsninger til at underholde børnene som eksempelvis streaming-tjenesten, Netflix, der sikrer timevis af underholdning, men intet frisk luft og ingen fysisk aktivitet. Disse digitale underholdningsmidler, der kræver at børnene er stillesiddende kan blive et problem for vores børn senere hen i livet – her taler man blandt andet om social adfærd og fedme. Men det er faktisk allerede et problem i nuet, for hvis børnene bruger meget tid på eksempelvis iPads inden sengetid, kan det skade barnets søvnmønster.

 

Der er delte meninger blandt voksne om følelsen af sand mellem tæerne, nogle elsker det og andre kan ikke fordrage følelsen. Derfor er der såkaldte ”standmennesker” og ”poolmennesker”, når man tager på sommerferie til syden. Men én ting, der er helt klart er, at børn elsker at blive beskidte og røre ved jord og sand. Det er en typisk ferieaktivitet for børn at bygge sandslotte på stranden, og de kan bruge flere timer på denne sjove og underholdende aktivitet.

 

Implementer en sandkasse i haven

 

Herhjemme er det noget sjældnere, at vi besøger stranden med børnene – dels fordi mange af os ikke bor ud til vandet, og dels fordi vejret ikke altid er med os. Tiden man skal afsætte for at tage på stranden kan også gøre, at mange forældre ikke kører en tur til stranden en gang om ugen med børnene. Derfor er sandkasser meget populære i Danmark, og det har de været i mange år.

 

Du har mulighed for at implementere en sandkasse eller et såkaldt sandkassebord i haven, så er I frie for at bevæge jer ned på den lokale legeplads eller køre til stranden for at lege med sand. Med en sandkasse kan børnene bygge sandslotte, grave huller eller forme ”kager” eller lignende ude i jeres egen have.

 

Hvis du overvejer at købe en sandkasse, så er det altid en god idé at vælge en sandkasse med låg, så kvarterets katte ikke tager fejl af sandkassen og deres egne kattebakker. På denne måde forbliver sandet rent og urørt indtil dit barn skal lege med sandet igen.

 

Der findes desuden et hav af legetøj til sandkassen. Her fås både spande, sandforme, gravmaskiner og meget mere. Så der er masser af lege, som børnene kan lege i sandkassen.