Opnå større tryghed i hverdagen med en forsikring mod ledighed

Uanset, om du er ansat som lønmodtager eller er selvstændig, kan du godt blive bekymret for, hvordan fremtiden ser ud, hvis du mister dit job. Det er en helt naturlig bekymring. Derfor er det også en god idé at blive forsikret mod ledighed. Det kan du blive, når du bliver medlem af en a-kasse. Hvis du bliver ledig, vil de nemlig udbetale et fast månedligt beløb til dig, så du kan få dækket dine leveomkostninger.

Det kan gode a-kasser hjælpe dig med

En a-kasse skal være på din side, hvis du bliver ledig. Her skal dens medarbejdere rådgive og vejlede dig, så du kan komme tilbage i job. Det gør a-kassen blandt andet ved at samarbejde med dit lokale jobcenter.

Derudover har gode a-kasser også en del arrangementer. Både for ledige og arbejdende medlemmer. Her kan du en masse inspiration og dygtiggøre dig yderligere, så du står stærkere på arbejdsmarkedet.

Derfor kan du med god grund også være kræsen, når du skal vælge en a-kasse. Vær helt sikker på, at dens tilbud og dens medarbejdere er noget for dig. Læs mere her, hvor Ekstrabladet har lavet en oversigt over de bedste.

Disse ydelser varetager a-kasser

Når du bliver medlem af en a-kasse, er der flere ydelser som du kan få adgang til. Det drejer sig blandt andet om dagpenge, efterløn og forskellige orlovsydelser i forbindelse med, at du skal være, eller er blevet, forælder.

Vælg en specialiseret a-kasse

De fleste a-kasser har valgt at specialisere sig inden for ét eller flere arbejdsområder. Det giver dem nemlig mulighed for at opnå en større og mere dybdegående viden om de specifikke arbejdsområder. Det betyder også, at de bedre kan vejlede dig, hvis du får brug for hjælp. Derfor bør du altid vælge en, der er specialiseret inden for dit arbejdsområde.