Hold ergonomien i højsædet

Uanset hvornår du skal bruge din computer, om det er i løbet af en arbejdsdag eller privat, så bør man overveje ergonomien. Ergonomien er vigtig, fordi man på den måde kan undgå langtidsskader, som kan opstå, hvis man bruger sin mus for meget eller sidder på en dårlig måde. Uanset hvad, så er der ting, som man kan gøre, for at optimere den stilling, som kroppen er i, når man sidder ved sin computer og forsøger at undgå skader.

Stolen er en synder

Det er ikke bare for sjov, at mange firmaer er begyndt at have hæve-sænkeborde til medarbejderne. Det har de, fordi det kan give mange problemer senere i livet, hvis man sidder for meget ned i løbet af sin arbejdsdag. Det kan være med til at skabe rygproblemer eller spænding i kroppen og man bør derfor ikke sidde ned mere end én time ad gangen uden at rejse sig op og bevæge sig. Derudover bør man overveje, hvilken stol man bruger og om den er med til at optimere arbejdsstillingen, så man ikke sidder forkert. Man bør derudover også overveje ens valg af mus.

Skal jeg skifte mus?

Vi har alle sammen hør om den frygtede musearm, der rammer mange med kontorjob og kan være med til at ødelægge deres livskvalitet. Det kan man dog relativt nemt blive af med, hvis man bare nytænker den måde, hvorpå musen fungerer. Man kan nemlig få en roller mouse, som ikke er udformet på traditionel vis, men som styres vha. en bold på midten af musen. På den måde slipper man for de normale følgesygdomme og man kan derfor bruge computeren i længere tid uden at se nogle af de værre konsekvenser ved langtidsbrug. Hvis du gerne vil se et udvalg af roller mouses, så kan du se et lige her.