Få dit barn til at lytte efter, når du fortæller med en personlig børnebog

Synes du også, det kan være svært at få dit barn til at lytte efter, når du fortæller en historie? Måske de har svært ved at koncentrere sig, fordi fortællingen ikke interesserer dem. Så kan det være, du skal prøve en ny tilgang: En personlig børnebog. Nysgerrig? Så læs med her, og bliv lidt klogere på det.

Barnet er med i historien

Hvis der er noget, børn er travlt optagede af, så er det dem selv. De fleste børn elsker at være i centrum, og når det handler om dem. Det er noget, du kan udnytte til din fordel, når du gerne vil have, at de skal lytte med i dine fortællinger. Hvis du laver en navne bog til dit barn, så bruger du barnets navn i historien, så de føler, at historien handler om dem. De betyder, at historien bliver mere interessant for dem, og de vil have lettere ved at lytte efter.

Boost dit barns selvforståelse

Hvis dit barn har svært ved at forstå sig selv og sine følelser, så kan det være enormt gavnligt at fortælle dem om dette i en personlig børnebog. Børn kan have svært ved at vurdere, om deres følelser er forkerte, og her kan du hjælpe dem med at fortælle, at de ikke er det. Dit barn lærer sig selv bedre at kende og får derfor en bedre selvforståelse. Det er noget, enhver forælder må ønske for sit barn.

Lær at sætte ord på følelser

Børn kan have svært ved at kommunikere deres følelser. Du kan derfor hjælpe dine børn godt på vej med hjælp fra en personlig børnebog. Her lærer de hurtigt om forskellige følelser samt hvilke ord, man bruger om dem. Det kan hjælpe både dig og barnet og gøre opdragelsen lettere.