Alt du bør vide om SU satser

Hvis du snart skal til at starte på en uddannelse, eller hvis du blot er i gang med en uddannelse og netop er fyldt 18 år, så skal du tænke på at søge SU. Men det kan faktisk virke meget kompliceret at søge SU, hvis du ikke ved, hvordan det forgår, hvilket der heldigvis er råd for. Det er nemlig ikke særligt svært at finde ud af at søge om SU, hvis blot du har en smule forstand på det, og derfor er der ikke langt imellem dig og din månedlige økonomiske støtte fra staten. Du kan se mere online, hvis du ønsker at vide mere om SU satser.

 

Hvad afgør din SU?

For at kunne modtage SU skal du enten gå på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, og derudover skal du være fyldt 18 år. Minimumssatsen for SU ligger på 946 kr. for hjemmeboende under 18 år, mens du kan få op til 6090 kr. månedligt som 20-årig udeboende.

Mængden af støtte, som du kan få i SU, er afgjort af flere forskellige faktorer, som er relateret til, i hvor høj grad du har brug for støtten. Det er altså blandt andet afgjort af ting såsom din alder, typen af uddannelse, datoen for uddannelsesstart, hvorvidt du er forsørger, samt om du bor hjemme eller ude. Eksempelvis afgøres din SU altså af, hvorvidt du bor for dig selv eller hos dine forældre, fordi du har brug for en større støtte, hvis du bor alene og betaler for kost og logi på egen hånd.

 

Søg SU i god tid

Når du skal til at søge SU, så er det en rigtigt god ide at søge i god tid. Ansøgningen foregår på su.dk, hvor du skal logge ind med Nem ID, for at kunne komme i gang med ansøgningen. Du kan søge en måned i forvejen for, at du er berettiget til SU, hvilket er anbefalelsesværdigt at gøre, fordi der godt kan være et par ugers behandlingstid på din ansøgning.