Nyd den danske sommer til fulde

Med en sommer, som den vi har haft i år, er det enormt dejligt at være udenfor. Hvis der er noget, der er bedre end at nyde sin morgenkaffe, er det da at nyde sin morgenkaffe i morgensolen. Og når man tænker på den danske sommer, tænker man også straks på de lange, lyse aftener, hvor man kan sidde ude, grille og hygge – Det er desværre bare ikke altid lige nemt, hvis man for eksempel bor på første eller anden sal i en lejlighed, og man ikke har en altan.

Men har I i jeres ejer- eller andelsforening besluttet jer for at gøre noget ved det, kan I få hjælp her.

En større proces

At få opført en altan er ikke noget, der sker hen over natten. Det er faktisk et noget kompliceret projekt. Kommunen skal give tilladelse til opførslen, hvad der godt kan tage et pænt stykke tid, derudover skal både ingeniører og arkitekter indover for at sikre den flotteste såvel som sikreste udformning. Dernæst kommer så selve opførslen, hvor murere og tømrere går i gang med at bygge altanen, hvilket som regel tager en lille uge.

Man skal også i foreningen blive enige om, hvilken altantype (eller hvilke typer), man vil have sat op. Men med alt dette er der hjælp at hente og mulighed for alt den nødvendige rådgivning.

Et utal af fordele

Foruden de fordele, der allerede er adresserede, får man flere kvadratmeter at brede sig på. Man får et godt sted at stille sit tørrestativ, mulighed for en urtehave og simpelthen bare et sted, hvor man kan trække lidt frisk luft. Naturligvis vil lejligheden også stige i værdi.

Mange er bekymrede for, hvorvidt en altan over deres lejlighed vil reducere lysindfaldet, men med en altandybde på 1,5m er det bestemt muligt at bevare en masse lys. Derudover kan altaner sagtens laves med hvide underplader, så mindst muligt lys absorberes. Hvis det stadig er en bekymring, er det også muligt at få lavet franske altaner, der ikke tager noget sollys. Det er muligt, at få lavet en dagslysrapport, hvis det ønskes.

Der gives 30 års garanti på alle bærende dele på altanen, der i øvrigt er lavet af varmgalvaniseret stål, hvilket har længere levetid end andre materialer.