Kaffe: 3 tips til valg af kaffemaskine

Den gennemsnitlige dansker drikker omkring 4 kopper kaffe dagligt. Med andre ord er det ingen hemmelighed, at vi er en kaffeelskende nation. Er du også vild med kaffe, og har du brug for en ny kaffemaskine til at slukke tørsten, får du her 3 gode råd til valg af kaffemaskine.

Det er ikke ligegyldigt hvilken kaffemaskine, du ender med at købe. Valget af kaffemaskine er med til at afgøre smagsoplevelsen og kan samtidigt også gøre kaffebrygningen nemmere. Uanset hvordan du foretrækker din kaffe, er der et par generelle huskeregler, som er vigtige at huske i valget af kaffemaskine.

3 tips, når du vælger kaffemaskine

  • Vælg en kaffemaskine med 2 varmelegemer. Varmelegemet er nødvendigt for at kunne brygge den varme kaffe og holde den varm efter brygning, men faktisk er det bedst, at kaffemaskinen har et helt andet varmelegeme til at holde kaffen varm efter brygning. Årsagen til dette er, at det originale varmelegeme holder kaffen for varm og dermed ødelægger kaffens aroma og smag, som i stedet vil blive meget bitter.
  • Kig efter kaffemaskinens funktioner. Når du kigger på forskellige kaffemaskiner, er nogle lidt dyrere end andre. En af grundende kan være, at den ene kaffemaskine har flere funktioner end den anden. Du behøver ikke vælge en maskine med unødvendigt mange funktioner, men de basale funktioner kan gøre en stor forskel for din kaffebrygning. Funktioner såsom drypstop, timer og autosluk er alle med til på den ene side at passe på kaffemaskinen og på den anden side gøre kaffebrygningen nemmere.

Kvalitet og pris hænger sammen. Vi kommer ikke udenom, at kaffemaskinerne i de højere prisklasser generelt er bedre. Måske har du ikke behov for en kaffemaskine, der kan alt, og i den forbindelse kan du sagtens finde en maskine i en fornuftig prisklasse, der kan, hvad den skal. Er du derimod en passioneret kaffeentusiast, er det uden tvivl værd at investere i en kvalitetskaffemaskine, der ikke bare brygger bedre kaffe, men også holder i længere tid.