Guide: Sådan finder du den perfekte sovesofa

Hvis du får overnattende gæster på besøg, er det rart at kunne tilbyde dem en ordentlig seng at tilbringe natten i. Det er dog de færreste, som har en ledig seng stående til rådighed til deres gæster, der derfor ofte ender med at sove på en madras på gulvet. Hvis du er træt af dette tilbagevendende problem, gør du klogt i anskaffe dig en sovesofa, som er en ideel løsning. Der findes et væld af muligheder, når det kommer til sovesofaer. Men hvordan finder du lige den perfekte sovesofa? Læs guiden her og bliv klogere på, hvad du bør overveje, når du skal finde den helt rigtige sovesofa til dit hjem.

Hvorfor vælge en sovesofa?

Det smarte ved en sovesofa er, at den er multifunktionel, da den både kan bruges som sofa og som seng. Du skal blot trække ud i sofaen eller skubbe ryglænet ned og wupti: Så er der pludselig ekstra soveplads. En sovesofa fylder altså ikke meget i hjemmet, når den er slået sammen, frem for en normal seng. En sovesofa kan derfor også være en god mulighed, hvis du har stue og soveværelse i samme rum og gerne vil spare på pladsen. Desuden har langt de fleste sovesofaer et indbygget opbevaringsrum, hvilket gør det nemt at opbevare dyner og puder, som ofte kan være svært at finde plads til.

Hvilken sovesofa skal du vælge?

Sovesofaer fås i mange forskellige modeller, designs og ikke mindst farver. Det er ikke nemt at sige, hvilken sovesofa der er den bedste på markedet, da det udelukkende kommer an på, hvilke behov du har, og hvad du fortrækker. Der er derfor visse ting, du skal gøre op med dig selv, inden du køber en sovesofa.

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken størrelse sovesofa du ønsker at have stående i dit hjem, og hvor stort sovemålet skal være, når sofaen er trukket ud som seng. Du kan vælge mellem en 2 personers og en 3 personers sovesofa. Derudover kan du vælge en sovesofa med chaiselong, hvilket giver et par ekstra muligheder. Chaiselongen gør nemlig, at du kan svinge benene op og sidde endnu mere behageligt – og samtidig giver den et par ekstra siddepladser til eksempelvis gæster. Hvis du vælger en sovesofa med chaiselong, er det en god idé at være opmærksom på, i hvilken side af sofaen chaiselongen sidder, da sovesofaen ofte skal passe ind i et bestemt rum. Flere sovesofaer har vendbar chaiselong, således at du selv kan vælge, i hvilken side den skal placeres.

Udover størrelsen skal du også tage stilling til, hvilket materiale du ønsker, at sovesofaen skal være i. Visse stofkvaliteter er naturligvis mere behagelige at ligge i end andre, men vær opmærksom på, at udtræksdelen ikke altid er monteret med samme slags stof som sofaen. Det er desuden også forskelligt fra sovesofa til sovesofa, hvilket skum den er polstret med, og hvilke fjedre den har indbygget – alt sammen noget, som spiller ind på komfort og kvalitet. Sidst men ikke mindst er der også forskel på, hvordan sofaen slås ud til seng. I nogle modeller skal sovedelen trækkes ud, hvorimod det i andre modeller er ryglænet, som skal skubbes ned.

Den perfekte sovesofa er et spørgsmål om smag og behag – og ikke mindst behov. Derfor skal du vælge den sovesofa, som er lige præcis den rigtige for dig og dit hjem.