Er en af dine kære gået bort?

Hvis en af dine kære er gået bort, er der en række praktiske ting, der skal klares. Selvom det kan være en svær tid, er der nogle ting, der er nødt til at blive ordnet ret hurtigt efter dødsfaldet. Det er altid godt at være flere om at ordne sådan noget, så du ikke står alene med det hele. Nogle ting haster selvfølgelig mere end andre ting. Men hvad skal egentlig klares efter et dødsfald?

Møde med en bedemand

Som noget af det første er det en god idé at kontakte en bedemand. Han/hun kan nemlig hjælpe dig med en stor del af de praktiske opgaver, der følger med et dødsfald. Sammen kan I aftale, hvornår afskedsceremonien skal afholdes, og hvordan den skal afholdes. En bedemand kan også hjælpe med mere lavpraktiske ting som at bestille buket til kisten f.eks. I sådan en tid kan det være rigtig rart med en, der har styr på den slags og kan guide dig igennem det.

Tømning af dødsbo

Tømning af dødsboet er noget af det, der ikke haster på samme måde, og som godt kan være sværere for nogle at få gjort. Dog er det en god idé i det mindste at fjerne alle blomster samt tømme køleskabet f.eks. Resten hvad angår møbler og andre ting, kan godt vente lidt. Det kan du tage i dit eget tempo. Det er meget forskelligt, hvordan folk håndterer den slags. Nogle vil gerne have det overstået hurtigt, mens andre vil have tid til at gøre det langsommere. Hvis du slet ikke slet har lyst til at tømme det, kan du altid få hjælp til rydning af dødsbo af nogle professionelle. Du slipper selv for at ligge og rode i gamle ting og minder. Her får du bare nogle andre til at gøre arbejdet.