Bordet er sofagruppens midtpunkt

Danmark er indbegrebet af hygge, og selvom sommeren er over os nu, er her mange kolde og mørke måneder – og her står hyggen i højsædet. Så samler familier og venner sig i sofaen med spil, snak, kage, film osv., og så er det dejligt at have et godt bord at samles omkring.

Mange forskellige slags borde

Der findes sofaborde i flere modeller, størrelser, farver og materialer. Har du en stor familie, eller har du ofte gæster, så kan kvadratiske og rektangulære borde være en god idé. Du kan også vælge et aflangt bord, der er langt og smalt. Det kan minde om en bænk af udseende, men i modsætning til rektangulære bords mere voluminøse fremtoning, gør det aflange bord sig bedre i mindre rum. Derudover findes der indskudsborde og runde borde, der kan minde om hinanden, da de oftest har flere dele og flere højder. Hvor indskudsbordet er ét bord, der er lavet af flere dele og har flere højder, så bruges runde borde oftest i sæt af to-tre stykker i forskellige højder. Denne slags borde passer godt til mindre stuer eller sofahjørner. Hver model har fordele og ulemper, så du må gøre op med dig selv, hvad der passer bedst til dine behov. Der er uden tvivl en model, der passer til dig.

Materialer efter din smag

De mest brugte materialer til sofaborde er træ, glas og marmor. Glas er tidløst, og det er med til at øge glasbordes popularitet, for så skal de nemlig ikke skiftes ud så tit. Samtidig passer bordet til indretningen grundet dets gennemsigtighed, hvilket kan være en fordel, hvis du har en mindre stue. Du skal dog være opmærksom på glassets skrøbelighed, især hvis du har børn. Derudover ser glas hurtigt snavset ud, og det stiller derfor større krav til rengøringen. Marmorborde har et enkelt, elegant og eksklusivt udseende, og det er et meget populært materiale i disse år. Du skal dog være opmærksom på, at et marmorbord ikke tåler væske og syre, og at det er vigtigt at huske at bruge en dækkeserviet eller andet på bordet. Sidst men ikke mindst, er der borde af træ. De passer rigtig godt til den klassiske, nordiske indretningsstil, da det har både et organisk og stilrent udtryk. Her er det, ligesom med marmorborde, vigtigt at huske dækkeservietter, da bordet ellers let kan få rander, mærker og pletter.