3 grunde til at få rådgivning hos en landinspektør

Uanset om du er boligejer, erhvervsdrivende, eller bor til leje, kan det være, at du kan have glæde af rådgivning fra en landinspektør. Det er ikke sikkert, at du lige ved, hvad en landinspektør kan hjælpe dig med, men så skal du læse med her, for måske er det at få rådgivning hos en landinspektør lige det, du ikke vidste du manglede.

Betaler du det rette i husleje?

Når man bor til leje hos en privat udlejer, kan der nogle gange opstå tvivl, om hvorvidt man nu også betaler det rette i husleje. Det kan være, at du egentligt ikke synes boligarealet er rigtigt opmålt. Så kan du få hjælp af en landinspektør, som kan lave en præcis opmåling af det reelle boligareal. Det brugbare boligareal kaldes også for gulvtæppearealet, og er altså den del af gulvarealet som reelt er brugbart. Et rum kan således blive mindre, hvis der er skråvægge. Alle disse regler, kan en landinspektør rådgive omkring.

Har naboen snuppet et stykke af din have?

Det er ikke altid, man har et godt forhold til sin nabo. Og nogle gange, kan der være nabostridigheder omkring ting som placering af hækken. For måske tænker du, at den er placeret et stykke inde på din grund, og burde flyttes. Her kan en landinspektør hjælpe dig med at fastsætte det præcise skel, mellem din og naboens grund. Landinspektøren kan også hjælpe dig, hvis der er tvivl om reglerne for afstand til et naboskel overholdes, i forhold til for eksempel bygninger eller støj.

Vil du gerne have mere plads?

Hvis du gerne vil tilkøbe et stykke jord til din ejendom, eller hvis du gerne vil lave en opdeling af lejlighed, kan en landinspektør hjælpe dig med rådgivning omkring arealoverførsel. Der gælder forskellige regler, afhængig af størrelse og værdi. Alt sammen noget landinspektøren kan hjælpe med.