Har du det rigtige mobilabonnement?

Går du ligesom mange andre og summer over, hvorvidt du har det rigtige mobilabonnement eller ej? I denne artikel vil du blive fulgt igennem en række faktorer, som kan hjælpe dig på vej til valget af det rigtige mobilabonnement.

Dækning og mobilmaster

Dette afsnit vil omhandle emnet ”dækning” på din telefon – altså hvor mange steder i landet, du har mulighed for at foretage opkald og ikke mindst have adgang til hurtig streaming på din telefon. Når du skifter fra én teleudbyder til en anden, er det derfor vigtigt, at du kigger dig godt for! Det skyldes, at der kan være stor forskel på hvor, hvor meget og hvor godt de forskellige teleselskaber dækker landet og ikke mindst udlandet.

Hvordan finder jeg ud af, hvilket mobilabonnement der har god dækning?

Der findes sider online, hvor du kan se, hvor tilfredse danskerne er med lige netop deres abonnement. Herunder også en rangering af mobilselskabernes evne i forhold til god mobildækning i Danmark

En anden effektiv måde er simpel. Du åbner din dør, går over og banker på hos din nabo og så  spørge du, hvilken telefon de har og hvilken teleudbyder de har. Det vigtigste er så at spørge om, hvor godt signal og hvor god dækning de oplever at have.

Grunden til, at du spørger, hvilken telefon de har, er grundet det faktum, at ikke alle mobilantenner er lige gode. Med mobilantenner menes der den lille antenne, der sidder inde i din telefon og opfanger signaler fra mobilmasterne, som så giver dig en forhåbentlig god dækning.

Mobilantenner

For at finde ud af, hvilke mobiltelefoner der har de største og bedste antenner, foretager du blot en online søgning. Du vil her finde sider, som rangerer mobiltelefonerne ud fra kvaliteten på mobilens antenne.

Hvis du nu sidder og overvejer, hvordan denne rangering finder sted, følger en lille forklaring:

I bund og grund handler det om producenterne af mobiltelefonerne. Ofte for at opveje dårlige antenner vælger  producenterne at skrue op for modtagerstyrken. Dog foregår dette igennem selve softwaren i telefonen, hvilket også resulterer i en højere mobilstråling, som også er kaldt SAR-værdi. Det er denne SAR-værdi, som siderne rangerer kvaliteten på antennerne i forhold til. Jo mindre SAR-værdi, des bedre antenne. Ydermere er det vigtig at nævne, at denne SAR-værdi eller stråling menes at være kræftfremkaldende, hvorfor det både vil gavne dit helbred og den oplevede dækningsgrad at vælge en telefon med høj mobil antennekvalitet.

Igennem overstående afsnit bør det være beskrevet optimalt, at det vigtigste punkt og det vigtigste job teletjenesterne har, er at sørge for god mobildækning. De næste punkter vil omhandle salgstricks, som teleselskaber benytter sig af igennem roaming og et hav af forskellige tjenester, hvilket kan være klogt og besparende at benytte sig af til tider.

Mobilabonnementer

Som du nok ved, findes der et hav af forskellige teleudbyder som Telia, Oister, Telmore, Yousee, 3 osv. Alle disse teleudbyder ligger som oftest inde med 2-6 forskellige mobilabonnementer, som alle sammen tilbyder noget forskelligt med et tilhørende prisleje.

Det bliver derfor en essentiel ting, at du undersøger dit faktiske behov for et mobilabonnement. Herunder bør du kigge på:

Hvor meget ringer du?
Hvor meget data bruger du?
Betaler du for streamingtjenester ved siden af?
Køber konen magasiner på nettet?
Osv.

Betaler du eksempelvis for streamingtjenester ved siden af dit nuværende mobilabonnement, skal der ikke meget til ved at skifte mobilabonnement, før det resulterer i markante besparelser.

Et lille eksempel:

Vi siger, du har Netflix, som du betaler 100 kr. For i mdr. + din kone køber 1-2 magasiner i mdr. 70 kr. + I betaler for en musiktjeneste (Spotify) 99 kr. I mdr. + I begge har et mobilabonnent til 120 kr. = 240 kr. i mdr. Hermed har i et samlet forbrug på 509kr. Hver måned.

En løsning kunne her være, at den ene køber et mobilabonnement til 200 kr. Hvor tjenesterne som Netflix, Spotify og adgang til et hav af magasiner og blade er inkluderet. Dermed er der gjort en besparelse fra 509 kr. pr. mdr. til 320 kr. pr. mdr. Altså en besparelse på 189 kr. Hver evig eneste måned. Ydermere skal du være opmærksom på roaming – altså om du har behov for at have data i udlandet. Her skal det dog nævnes, at prisen for et rent DK-abonnement eller data i EU, er næsten ens.

Det er vigtigt at undersøge ens udgifter hver måned. Der er med garanti penge at spare – ikke kun på mobilregningen Til dette formål kan det være yderst værdifuldt at anvende et budgetskema, så man hele tiden har overblik over, hvordan de faste udgifter ser ud. Når de er på plads, er du bedre klædt på til at afsøge andre, og sandsynligvis billigere, alternativer på diverse markeder.